Page 156 - GreenChemistry2023 Emhetgel
P. 156
4 ХХХ мгО/л 50 242 127
5 Эрдэсжилт мг/л 1000 1187 1229
6 Нийт төмөр мг/л 1 0.05 0.08
Fe 2+3
3.2 ЦЭВЭР ӨСГӨВӨР ГАРГАН АВСАН ПРОЦЕСС
Хаягдал ус болон лагийн бактериудыг Nutrient agar, TSI agar, MacConkey agar, Mannitol
Salt Agar, Endo Agar гэсэн таван тэжээлийн орчинд 150 петрийн аяганд бэлтгэж өсгөвөрлөсөн.
Бактерийн өсөх таатай орчныг бүрдүүлэхийн тулд шингэн тэжээлийн орчинд 3 хоног
өсгөвөрлөж, 10мл-ийг таслан авч шингэн тэжээлийн орчинд шилжүүлэх замаар орчин сэлгэж
3 удаа давтан өсгөвөрлөсөн. (Зураг 3.1 харуулав.)
Зураг 3.1 Цэвэр өсгөвөр гарган авах алхам
0
Бэлтгэсэн хатуу тэжээлийн орчин шилжүүлсний дараа термостатад 37 C-д 24 цаг
өсгөвөрлөсөн. (Зураг 3.2)
Зураг 3.2 Тэжээлт орчинд бактери ургасны дараах байдал
Хуудас 79