Page 656 - GreenChemistry2023 Emhetgel
P. 656

Үндэслэл

        Цэвэр  витамин  агуулсан  эм  хэрэглэхээс  байгалийн  нэгдэл  хэлбэрээр    шаардлагатай  амин

        дэмээ авч байх нь хүний бие махбодод илүү зохимжтой. “МАНБА ДАЦАН” ЭҮ-т үйлдвэрлэсэн
        “БАЙГАЛИЙН  АМИН  ДЭМ“  хүнсний  нэмэлт  бүтээгдэхүүний  антиоксидант  идэвхийг  DPPH-

        радикал  дарангуйлах  арга,  витамин  С-ын  агууламж,  бохирдлын  зэрэг,  физик  химийн

        үзүүлэлтээр био идэвхит бодисын агууламж өндөр, байгалиас заяасан байдлаар хэрэглэх нь
        илүү чухал болохыг тогтоолоо.


        Зорилго: Чацаргана, нохойн хошуу ургамлын жимсийг хатааж бэлтгэсэн

        “БАД“ бүтээгдэхүүний чанарын шинжилгээ хийж стандартын зарим үзүүлэлтийг тогтоох.

        Материал, арга зүй:


        -  Чацаргана,  Нохой  хошуу  жимсийг  байгалаас  заяасан  байдлаар  нь  хатаах  технологиор
            бэлтгэсэн.

        -  DPPH радикалын аргаар антиоксидант тодорхойлсон.
        -  MNS 5193:2020,  MNS ISO 6579:99 стандартын аргаар тодорхойлсон.

        -  Витамин  С  –ын  агууламж    2,6  дихлорфенолиндофенолын  титрилтийн  аргаар

            тодорхойлсон.
















        Цэвэр байгалийн гаралтай хатаасан бэлдмэл






        Үр дүн 1


        DPPH радикалыг дарангуйлах аргаар антиоксидант идэвхийг тодорхойлсон
   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661