Page 217 - GreenChemistry2023 Emhetgel
P. 217

Зураг 2. Эерэг хяналт болон ургамлын 100мг/мл хандтай өсгөвөрийг хатуу тэжээлт орчинд тарьж шалгасан
                                                         байдал
                  Хүснэгт 13. Гашуун банздоо ургамлын ус, спиртэн хандны MIC болон MBC-ийг тодорхойлсон үр дүн
                                                     Стандарт омгууд
                                          Бактерийг өсөлтийг дарангуйлах        Бактерийн үхүүлэх хамгийг бага
                                                 хамгийг баг идэвх                          идэвх
         №         Үүсгэгчийн нэр
                                        S.amara (L.) DC    S.amara (L.) DC    S.amara (L.) DC    S.amara (L.) DC
                                       усан ханд (мг/мл)   спиртэн ханд (мг/мл)   усан ханд (мг/мл)   спиртэн ханд (мг/мл)
         1    E.coli (ATCC25922)             200                200                400                400
         2    E.coli (нутгийн)               200                200                400                400
         3    Sal.thyphi (Нутгийн)           100                200                200                400
         4    Shigella.spp (ATCC11725)       200                200                400                400
         5    B.cereus                       50                 100                100                200
         6    P.aeruginosa                   100                200                200                400
                            Бидний ялгасан үүсгэгчийн цэвэр өсгөвөр (үнээний дэлэнгийн үрэвсэл)
         7    E.coli 9                       100                200                200                400
         8    E.coli 13                      100                200                200                400
         9    S.aureus 10                    50                 100                100                200
         10   S.aureus 20                    50                 100                100                200
                         Хүснэгт 14. Сармисны ус, спиртэн хандны MIC болон MBC-ийг тодорхойлсон үр дүн
                                                     Стандарт омгууд
                                            Бактерийг өсөлтийг дарангуйлах     Бактерийн үхүүлэх хамгийг бага
                                                  хамгийг баг идэвх                       идэвх
            №        Үүсгэгчийн нэр
                                           А.sativum усан   А.sativum спиртэн   А.sativum усан   А.sativum спиртэн
                                            ханд (мг/мл)      ханд (мг/мл)     ханд (мг/мл)     ханд (мг/мл)
            1    E.coli (ATCC25922)             100              200              200              400
            2    E.coli (нутгийн)               100              200              200              400
            3    Sal.thyphi (Нутгийн            100              200              200              400
            4    Shigella. Spp (ATCC11725)      50               100              100              200
            5    B.cereus                       100              200              200              400
            6    P.aeruginosa                   50               200              100              400
                            Бидний ялгасан үүсгэгчийн цэвэр өсгөвөр (үнээний дэлэнгийн үрэвсэл)
            7    E.coli 9                       50               100              100              200
            8    E.coli 13                      50               100              100              200
            9    S.aureus 10                    50               100              100              200
            10   S.aureus 20                    50               100              100              200
                  Гашуун  банздоо  ургамлын  усан  ханд  нь  стандарт  омог  B.cereus,    бидний  ялгасан
            S.aureus-ийн 2 омогт 50 мг/мл, стандарт омог Sal.thyphi, P.aeruginosa, бидний ялгасан E.coli-
            ийн 2 омогт 100 мг/мл тундаа, E.coli (ATCC25922), E.coli, Shigella.spp (ATCC11725) стандарт
            омгуудад 200 мг/мл тундаа, спиртэн ханд нь 100 мг/мл – 400мг/мл тундаа тус тус бактерийн
            өсөлтийг  дарангуйлах  хамгийн  бага  идэвхтэй  байна  (хүснэгт  13).  Сармисны  усан  ханд  нь
            стандарт  омог  Shigella.spp  (ATCC11725),  P.aeruginosa,  бидний  ялгасан  S.aureus-ийн  2  омог
            E.coli-ийн  2  омогт  50  мг/мл  тундаа,  E.coli  (ATCC25922),  E.coli,  Shigella.spp  (ATCC11725),
            B.cereus стандарт  омгуудад 100 мг/мл тундаа, спиртэн ханд нь 100 мг/мл – 200 мг/мл тундаа
            бактерийн өсөлтийг дарангуйлах хамгийн бага идэвх үзүүлж байгаа нь тогтоогдов (хүснэгт 14).






                                                                                                 Хуудас 140
   212   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222