Page 218 - GreenChemistry2023 Emhetgel
P. 218

Ургамлын хандны антиоксидант идэвхийг in vitro  нөхцөлд туршсан дүн

                  Сармис, Гашуун банздоо ургамлын хандны антиоксидант идэвхийг DPPH (Sigma-Aldrich,
            USA)  чөлөөт  радикал  саармагжуулах  аргаар  Hazem  M.M.H.  (2011)  арга  зүйн  дагуу  in  vitro
            нөхцөлд тодорхойлов.

                                                               90.0
                  100.0        y = 0.2645x + 5.3859            80.0           y = 5.7699x + 11.586
                                                                                 R² = 0.8915
                 саармагжуулах идэвх (%)  60.0                Саармагжуулах идэвх (%)  50.0
                                                               70.0
                   80.0
                                                               60.0
                                   R² = 0.9798
                                                               40.0
                   40.0
                                                               30.0
                                                               20.0
                   20.0
                                                               10.0
                   0.0
                              100
                       0
                                     200
                                     мг/мл   300     400        0.0  0        5          10         15
             График 2. Гашуун банздоо ургамлын усан хандны   График 3. Сармисны усан хандны антиоксидант
               антиоксидант идэвхийг тодорхойлсон үр дүн            идэвхийг тодорхойлсон үр дүн

























































                                                                                                 Хуудас 141
   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222   223