Page 218 - GreenChemistry2023 Emhetgel
P. 218
Ургамлын хандны антиоксидант идэвхийг in vitro нөхцөлд туршсан дүн
Сармис, Гашуун банздоо ургамлын хандны антиоксидант идэвхийг DPPH (Sigma-Aldrich,
USA) чөлөөт радикал саармагжуулах аргаар Hazem M.M.H. (2011) арга зүйн дагуу in vitro
нөхцөлд тодорхойлов.
90.0
100.0 y = 0.2645x + 5.3859 80.0 y = 5.7699x + 11.586
R² = 0.8915
саармагжуулах идэвх (%) 60.0 Саармагжуулах идэвх (%) 50.0
70.0
80.0
60.0
R² = 0.9798
40.0
40.0
30.0
20.0
20.0
10.0
0.0
100
0
200
мг/мл 300 400 0.0 0 5 10 15
График 2. Гашуун банздоо ургамлын усан хандны График 3. Сармисны усан хандны антиоксидант
антиоксидант идэвхийг тодорхойлсон үр дүн идэвхийг тодорхойлсон үр дүн
Хуудас 141