Page 450 - GreenChemistry2023 Emhetgel
P. 450
ХАБҮЛЛ-ийн сүүлийн 4 жилд орсон ундаа, жүүсний
дээж, оноор
7000
6000
6194
5000
5168 5355 5306
4000
3000
2000 2652 2384
2134 2255
1000
10 2 14 4
0
2019 2020 2021 2022
Дээийн тоо Үзүүлэлт Шаардлага хангаагүй дээж
ХАБҮЛЛ-ийн ундаа жүүсний дээжинд шинжилгээ хийгддэг үзүүлэлтүүд:
- Хуурай бодис
- Хүчиллэг
- рН
- Сахароз
- Нүүрс ус
- Илчлэг
- Витамин В1, В6
- Витамин С
- Будагч бодисууд
- Аспартам
- Сахарин
- Бензойны болон сорбины хүчлийн давсууд
- Нүүрс хүчлийн хий
- Органик хүчлүүд
- Патулин
- Афлатоксин В1, В2
- Кадми
- Хар тугалга
- Цайр
- Зэс
- Төмөр
- Цацраг идэвхит бодис
- Salmonella spp
- Колтитр коли индекс
- Бичил биетний ерөнхий тоо
- Гэдэсний бүлгийн нян
Дээрх судалгааны дүн болон шинжлэх үзүүлэлтийн жагсаалтыг үндэслэн хүн ам тэдгээрийн дотроос
хүүхэд залуучуудын гол хэрэглээ болсон ундаа, жүүс дэх будагч бодис болон бусад хүнсний нэмэлтийн
судалгааг хийлээ.
Судалгааны ажлын зорилго. Монголчуудын өргөн хэрэглэгээний хүнсний бүтээгдэхүүний нэг болох
ундаа, жүүсний найрлаганд орж буй усанд уусдаг будагч бодисыг спектрофотометрийн аргаар
шинжилж, тоон үр дүн гарган авах, техникийн шаардлагад нийцэж байгаа эсэхийг тодорхойлох.
Судалгааны ажлын зорилт.